UKK

Mikä on yksilöllinen hammassuoja?

Yksilöllinen hammassuoja on tehty mittatilauksena jäljennöksen mukaan suojaamaan urheilijaa kontakti lajeissa. Se on yläleukaan sovitettava pehmeä suoja.

Voiko/ kannattaako kasvavalle lapselle ostaa yksilöllinen hammassuoja?

Kyllä kannattaa. Nopean kasvun ja hampaiden muutosten aikana hammassuoja tulee päivittää useammin, noin kerran vuodessa. On hyvä totuttaa lapsi jo nuorena pitämään hammassuojaa ja investoida suojaan joka on mukava käyttää ja ei häiritse urheilusuoritusta. Tällöin hammassuojan käytöstä tulee tapa jo nuorena kun ensimmäinen käyttökokemus on positiivinen.

Miksi ostaisin yksilöllisen hammassuojan?

Yksilöllinen hammassuoja on tehty mittatilauksena jolloin se antaa parasta mahdollista suojaa ja on erittäin käyttömukava.

Miten yksilölliset hammassuojat suojaavat?

Hammassuoja istuu napakasti paikoillaan joka hampaan ympärillä. Vasta purenta on tasattu jolloin isku tasoittuu koko leuan alueelle vaimentaen sitä, vähentäen myös aivotärähdyksen mahdollisuutta.

Miten ostoprosessi etenee?

Suunnittele ja tilaa hammassuoja nettikaupassa. Sen jälkeen valitse lähin toimipiste tai yhteistyö skannaus asema. Käy suun skannauksessa. Skannaus lähetetään Dentafit laboratorioon jossa hammassuoja valmistetaan. Valmis hammassuoja postitetaan sinulle tai voit noutaa sen toimipisteestämme.

Kuka valmistaa ja missä hammassuojat tehdään?

Dentafit hammassuojat valmistetaan Suomessa, omissa laboratorioissamme Helsingin Hakaniemessä tai Sastamalassa. Suun skannaus tehdään yhteistyöhammaslääkäri asemillamme. 

Miten hammassuojat toimivat

Pään alueelle kohdistuvat iskut voivat aiheuttaa monenlaisia vammoja. Hampaisiin voi tulla kiillevaurioita, halkeamia tai lohkeamia suorasta iskusta suuhun tai kun isku aiheuttaa hampaiden yhteen kalahtamisen. Leukaan kohdistuneen iskun voima voi kulkeutua leukanivelen kautta kallon luihin aiheuttaen aivotärähdyksen.

Hammassuoja toimii iskunvaimentimen tavoin: se jakaa iskun voiman laajemmalle alueelle, jolloin iskun teho vaimenee. Hammassuoja myös pitää leuan erillään nivelkuopasta ja näin estää tärähdysten kulkeutumisen leukanivelen kautta kallon alueelle. Nämä ominaisuudet vähentävät pään alueelle kohdistuvaa rasitusta ja voivat jopa ehkäistä edellä mainittuja vammoja.

 

Mitä eroa on eri urheilulajeihin tarkoitetuilla suojilla?

Kamppailulajit joissa potkuja ja iskuja kohdistetaan päähän tarvitsevat enemmän suojaa kuin lajit joissa niitä ei ole. Dentafit hammassuojat valmistetaan laji kohtaisesti kunkin lajin vaatimukset ja ominaisuudet huomioiden. Ne valmistetaan kerrostamalla eri paksuisista ja kovuisista levyistä ja kalvoista. Jääkiekkoon tarkoitetussa HockeyPro suojassa on yksi lisä kerros etuhampaiden suojana.

Kuinka usein hammassuoja tulee uusia?

Oikein hoidettuna mittatilaus hammassuojan käyttöikä on n. 3-4 vuotta. Hammassuoja tulee päivittää useammin jos sitä ei ole hoidettu ja säilytetty ohjeiden mukaan tai käytetty väärin ( esim pureskeltu irrallisena suussa). Jos hampaistossa on tullut huomattavia muutoksia, tulee suoja myös päivittää.

MIten hammassuoja valmistetaan?